17:35 26.06.2020

Аваков обговорив із міністром економіки та фінансів Франції міждержавні проекти та гуманітарну ситуацію на Донбасі

3 хв читати
Аваков обговорив із міністром економіки та фінансів Франції міждержавні проекти та гуманітарну ситуацію на Донбасі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мер обговорили співпрацю між країнами в уже наявних і майбутніх економічних і соціальних програмах, повідомляє департамент комунікацій МВС України.

"Сьогодні відбулася телефонна розмова міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та міністра економіки і фінансів Французької Республіки Бруно Ле Мера за участю послів двох держав Вадима Омельченка та Етьєна де Понсена. Сторони обговорили стан співпраці між країнами в головних уже наявних та в майбутніх економічних і соціальних програмах останнього часу", - зазначено в повідомленні.

Так, міністри обмінялися думками щодо можливого залучення французьких фінансових установ для забезпечення житлом працівників МВС на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу, а також про залучення від уряду Французької Республіки міжнародної технічної допомоги для посилення громадської безпеки та соціальної сфери Донбасу.

Зазначається, що особливо було приділено увагу покращенню гуманітарної ситуації у Маріуполі. Там уже розпочинається реалізація проекту будівництва станції питної води у Маріуполі компаніями Beten Ingeniere та Stereau. У зв'язку з цим Аваков повідомив французькій стороні про початок гуманітарного проекту поліпшення водопостачання в Маріуполі вартістю 64 млн євро. Також обговорювалася можливість розширення аналогічної програми на Попаснянському районі Луганської області.

Крім того, йшлося про подальший развиток успішної співпраці з Airbus Helicopters у створенні єдиної системи авіабезпеки та цивільного захисту МВС України. Також глави міжурядової комісії говорили про можливість будівництва енергонакопичувальних потужностей у співпраці "Укренерго" з RTE/SAFТ.

Також обговорювалася готовність до початку реалізації нового проекту побудови патрульних катерів для Держприкордонслужби України компанією ОСЕА за участю вітчизняних суднобудівників у м. Миколаєві.

"Ми готові вже стартувати і підписувати контракт із ОСЕА про початок будівництва патрульних прикордонних кораблів для посилення морської безпеки та охорони України. Цей проект загальною вартістю 136 млн євро є другим за значенням для наших країн після вертолітного проекту з компанією Airbus. Його реалізація має стратегічну важливість для співпраці наших держав і виводить її на якісно новий рівень. Компанію OCEA обрано з-поміж понад 10 постачальників-лідерів галузі. Міжурядовий договір про надання підтримки Францією вже ратифікував наш парламент. Ми запрошуємо представників уряду Франції на церемонію підписання контракту, яка відбудеться в Україні в середині липня цього року за участю українського партнера - суднобудівного заводу у Миколаєві, який збудує п'ять із загалом 20 сучасних кораблів", - заявив Аваков.

Також у 2020 році планується постачання в Україну ще чотирьох французьких вертольотів H 225 для НГУ і ДСНС, двох гвинтокрилів Н 145 для НПУ і тренажерного комплексу Н225 для бази навчального центру Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та запасних запчастин для сервісного центру.

У свою чергу Бруно Ле Мер подякував Авакову за співпрацю і висловив готовність спільно працювати над реалізацією вже наявних і майбутніх взаємовигідних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА