18:04 26.06.2020

СБУ розслідує причини руйнівних паводків у західних областях України

2 хв читати
СБУ розслідує причини руйнівних паводків у західних областях України

Слідчі Служби безпеки України для з'ясування всіх обставин, на які, можливо, вплинула діяльність і бездіяльність посадовців, розслідують причини руйнівних паводків у західних областях країни за статтею "екоцид" Кримінального кодексу України.

"Оперативники спецслужби зафіксували масове знищення рослинного світу, що, ймовірно, могло призвести до екологічної катастрофи. Служба передала в органи прокуратури матеріали щодо незаконної порубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів із охорони навколишнього природного середовища уповноваженими особами на території західних областей України", - повідомляє Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області на сторінці у Facebook.

Так, за офіційними даними, в червні 2020 року випала наднормова кількість опадів. Унаслідок цього загинули люди, а лише на території Прикарпаття через стихію підтоплені понад 10 тис. житлових будинків, зруйновані та пошкоджені більше ніж 700 км доріг і майже 200 мостів, знищені понад 4 тис. метрів берегоукріплень.

"Причини та передумови, які призвели до людських жертв, затоплення та підтоплення інфраструктури, споруд, угідь, домогосподарств, пошкодження руйнування та знищення об’єктів унаслідок випадання понаднормової кількості опадів наразі вивчаються. За однією із версій слідства вони, ймовірно, можуть бути спричинені незаконним веденням господарства, бездіяльністю відповідальних за природоохоронні заходи посадовців різних органів влади", - додали у відомстві.

За цими фактами прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за ст.441 (екоцид) Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА