18:22 26.06.2020

Найболючіші санкції проти президента РФ - це надати Україні План дій з членства в НАТО і перспективу членства в ЄС - Єлісєєв

2 хв читати
Найболючіші санкції проти президента РФ - це надати Україні План дій з членства в НАТО і перспективу членства в ЄС - Єлісєєв

Найболючіші санкції проти президента Росії Володимира Путіна та найдешевші для західних союзників України - це надати Україні План дій з членства в НАТО і перспективу членства в Євросоюзі, заявив заступник міністра закордонних справ України в 2007-2010 рр., постпред України при ЄС у 2010-2015 рр. і дипломатичного радника президента в 2015-2019 рр. Костянтин Єлісєєв.

"Найболючіші санкції проти Путіна та найдешевші для західних союзників - це надати Україні План дій з членства в НАТО і перспективу членства в ЄС. Це величезний стимул для впровадження реформ і розвитку України. Водночас це буде величезним ударом по агресивній і реваншистській політиці Путіна, націленій на те, щоб повернути Україну в Радянський Союз", - сказав він під час онлайн-дискусії у рамках "Київського безпекового форуму" в п'ятницю.

Також Єлісєєв назвав чотири кроки, які можуть допомогти врегулювати ситуацію на Донбасі.

"Перший пункт. Немає кращої стратегії у відносинах із Росією, ніж проявляти свою силу та єдність. Ми маємо жорстко стояти на своїх позиціях і чітко доносити свої посилання Кремлю. Маємо бути послідовними в упровадженні заходів у відносинах із Путіним. Ніякого повернення до звичайної взаємодії без виконання умов", - наголосив він.

По-друге, на думку дипломата, політичні й економічні санкції стосовно Росії необхідно посилити. "Вони запобігатимуть тому, щоб Росія могла й надалі завойовувати Україну, і зобов'яжуть Путіна сісти за стіл переговорів", - сказав Єлісєєв.

По-третє, додав він, потрібне повернення до ідеї розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі.

"По-четверте, продовжувати розвивати оборонні та військові потужності України, зокрема постачання оборонної летальної зброї, військово-морських систем, систем повітряної безпеки, вертольотів. Дуже важливо, щоб Америка не переглядала свою нинішню політику щодо України", - пояснив Єлісєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА