19:10 26.06.2020

Англійський суд призначив слухання по суті позову ПриватБанку до екс-акціонерів на $3 млрд на 1 березня 2022 року

2 хв читати

Англійський суд призначив слухання по суті позову державного ПриватБанку (Київ) до екс-акціонерів банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на $3 млрд на 1 березня 2022 року, повідомила прес-служба банку в п'ятницю.

"Очікується, що розгляд справи може зайняти від 10 до 13 тижнів. Відповідачі клопотали про відкладення розгляду справи принаймні до жовтня 2022 року, але суддя постановив, що всі сторони мають бути готові розпочати слухання 1 березня 2022 року", - йдеться в повідомленні банку в п'ятницю.

Прес-служба зазначила, що в рішеннях, прийнятих під час дводенної наради про порядок розгляду справи, суддя Манн погодився з доводами ПриватБанку щодо графіка розгляду справи і інструкцій з підготовки до розгляду.

"Тривалий час продовжується процедура підготовки до слухання по суті до встановлених термінів для різних його етапів, які необхідно пройти до початку розгляду справи всім сторонам", - уточнюється в повідомленні.

Прес-служба додала, що всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова залишається в силі і буде діяти до моменту винесення рішення Англійським судом.

Згідно з повідомленням, ПриватБанк впевнений, що в кінцевому підсумку йому вдасться повернути всю заявлену в позові суму, яка зараз становить понад $ 3 млрд із урахуванням відсотків.

Як повідомлялося, націоналізований в грудні 2016 рік ПриватБанк через рік подав позов до Високого суду Лондона проти екс-власників Коломойського і Боголюбова, а також імовірно пов'язаних з ними британських компаній, і домігся припису суду про всесвітній арешт їх активів на суму понад $ 2,5 млрд.

Однак Високий суд Лондона 4 грудня 2018 року визнав невідповідним його юрисдикції цей позов ПриватБанку, вважаючи, що він був поданий проти британських компаній з тим, щоб залучити у провадження Коломойського і Боголюбова. Банк оскаржив це рішення, і апеляційний суд Англії та Вельсу 15 жовтня 2019 року став на його бік. Припис суду про всесвітній арешт активів залишився в силі до винесення судового рішення по суті.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування $ 1,9 млрд (а з урахуванням відсотків - $ 3 млрд), як заявлено в позовних вимогах. Коломойський і Боголюбов намагалися оскаржити це рішення у Верховному суді.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку Коломойського і Боголюбова, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них відшкодування збитку. Наразі сторони ведуть судові суперечки як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА