22:15 26.06.2020

У постраждалих від повені районах на заході України немає питної води, проблема вирішується доставкою - Аваков

2 хв читати
У постраждалих від повені районах на заході України немає питної води, проблема вирішується доставкою - Аваков

У підтоплених районах на західній Україні немає нормальної питної води, що загрожує кишковими інфекціями, постраждали 120 мостів, перекрито понад 200 км доріг, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Сьогодні вже практично вода увійшла в свої береги ... Проблема велика ... В Івано-Франківській області ми оцінюємо рівень води і рівень лиха вище, ніж у 2008 році і вище, ніж у 1998 ... Проблема гігантська, і вона не пішла разом із тим, як пішла вода", - розповів міністр у п'ятницю ввечері в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Аваков підкреслив, що в результаті повені було затоплено близько 5 тис. колодязів питної води.

"Сьогодні я дивився, як працюють наші вертольоти ДСНС і Нацгвардії. Вони переважно доставляють у відсічені райони питну воду і продукти харчування. Немає нормальної питної води зараз, і це величезна проблема, важко воду доставити, оскільки безліч доріг перекрито або пошкоджено", - розповів він, додавши, що йдеться приблизно про 200 км доріг.

У зв'язку з цим, як пояснив Аваков, проблема питної води вирішується доставкою води вертольотами.

"Ця проблема вирішена, але вирішена не на постійній основі. Води ніколи не буває багато. Тим більше, зараз літо і ми переживає за можливі спалахи інфекції", - висловив стурбованість міністр внутрішніх справ.

Він додав, що, як правило, після подібного роду стихій виникають спалахи кишкової інфекції, і цього жодним чином не можна допустити.

Міністр наголосив, що в результаті стихії загинули три людини, ще двоє чи троє пропали безвісти, їх щодня шукає Нацгвардія. Він додав, що в 2008 році було 38 жертв. "Чому зараз менш тяжкі наслідки з точки зору загиблих людей? Вчасно послали сигнал, що не треба вибиратися, адже, коли потрібно було, ми їх забирали вертольотами", - розповів Аваков.

Також міністр зазначив, що "поганим моментом" було підтоплення лікарні в Галичі, довелося евакуювати лікарню, яка приймала, зокрема і хворих COVID-19. "9 хворих довелося евакуювати за спеціальною процедурою до Івано-Франківської лікарні", - зазначив глава МВС.

Глава МВС також звернув увагу на те, що селеві потоки знесли автостради і мости. "За нашими даними постраждало понад 120 мостів, вони знесені, їх треба заново відновлювати. Подекуди це були неправильні інженерні рішення", - додав Аваков.

Він підсумував: "Думаю, десять днів йтиме гостра фаза, коли ми будемо ліквідовувати найсерйозніші питання".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА