07:59 27.06.2020

США мають намір продовжити відкривати економіку, незважаючи на поширення коронавірусу

2 хв читати
США мають намір продовжити відкривати економіку, незважаючи на поширення коронавірусу

Віце-президент США Майк Пенс у п'ятницю заявив, що штати продовжать відкривати економіку, незважаючи на стрибок кількості заражень у деяких регіонах країни.

"Ми маємо намір рухати Америку вперед навіть у той час, як ми продовжуємо вживати необхідних заходів для захисту життів і здоров'я американського народу", - заявив Пенс на брифінгу робочої групи з коронавірусу.

Він зазначив, що "всі 50 штатів і територій країни відкриваються безпечно і відповідально".

Пенс зазначив, що в таких епідеміологічно несприятливих районах, як Нью-Йорк і Новий Орлеан, "досягли надзвичайного прогресу" в поверненні людей на робочі місця.

Говорячи про ситуацію з коронавірусом, віце-президент визнав, що спостерігається стрімке зростання кількості нових випадків зараження на півдні країни. Він додав, що робоча група з коронавірусу при адміністрації президента зараз зосередила зусилля в 16 штатах, які найбільше захопило поширення інфекції за останні тижні.

При цьому Пенс пояснив, що зростання темпів поширення коронавірусу є результатом високого рівня тестування.

"Тією чи іншою мірою кількість нових випадків є відображенням великого успіху в розширенні тестування в усій країні", - заявив він.

За словами віце-президента, понад половини нових діагностованих випадків зараження припадає на людей віком до 35 років, які "менше схильні до серйозних наслідків коронавірусу".

Він закликав молодь до відповідальності й обережності, наголосивши на важливості дотримання необхідних захисних заходів, заради безпеки оточуючих.

Як повідомляє телеканал CNN, посилаючись на дані університету Джонса Гопкінса, в 32 штатах США останні тижні фіксується збільшення кількості інфікованих. Висока кількість заражень, зокрема, реєструється в Каліфорнії, Флориді та Техасі.

За даними американських ЗМІ, губернатори Техасу та Флориди вирішили знову закрити бари через збільшення темпів поширення коронавірусної інфекції.

У п'ятницю у Флориді було зафіксовано 8942 нових випадків зараження COVID-19, що на три тисячі перевищує рекорд із заражень за одну добу, встановлений кілька днів тому. Таким чином, влада Флориди повідомила про понад 32 тис. підтверджених випадків зараження за останні сім днів.

За минулу добу в США виявили понад 34 тис. нових випадків зараження коронавірусом, згідно з підрахунками каналу CNBC, який аналізував інформацію університету Джонса Гопкінса.

Всього в США станом на 26 червня налічується понад 2,5 млн підтверджених випадків зараження коронавірусом, понад 127 тис. пацієнтів з COVID-19 померли. Тим часом, кількість видужалих перевищує позначку в 1 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА