13:01 27.06.2020

США надасть Україні фінансування розміром $100 тис. для боротьби з паводками в західних областях

1 хв читати
США надасть Україні фінансування розміром $100 тис. для боротьби з паводками в західних областях

Сполучені Штати Америки за допомогою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) нададуть Україні фінансування розміром $100 тис. для боротьби з паводками в західних областях країни, повідомляє посольство США в Україні.

"Сполучені Штати Америки підтримують Україну в цей скрутний час сильних повеней у Західній Україні. За допомогою USAID американський народ надасть нове фінансування розміром $100 тис. для підтримки України в боротьбі з цією гуманітарною катастрофою. Ми тісно співпрацюватимемо з урядом України в забезпеченні швидкого й ефективного використання цих коштів, щоб допомогти жителям Західної України здолати наслідки цієї гуманітарної катастрофи", - зазначено в повідомленні посольства на сторінці у Facebook e суботу.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 червня в західних областях України через негоду в 180 населених пунктах підтоплений 3 тис. 871 будинок, залишаються затопленими підвали та присадибні ділянки місцевого населення, зруйновані автодороги, мости та інші об'єкти інфраструктури, знеструмлені вісім населених пунктів на Прикарпатті.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр Ольга Стефанішина, за ініціативою президента України Володимира Зеленського прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення опрацювати залучення до подолання наслідків стихії в західних областях багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА