16:31 27.06.2020

Венедіктова про 100 днів на посаді генпрокурора: За ґратами не топ-корупціонери й не політики першого ешелону - все ще попереду

2 хв читати
Венедіктова про 100 днів на посаді генпрокурора: За ґратами не топ-корупціонери й не політики першого ешелону - все ще попереду

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що за час її перебування на посаді генерального прокурора були визнані винними й засуджені до обмеження або позбавлення волі тисячі осіб, і пообіцяла, що вироки стосовно топ-корупціонерів і політиків першого ешелону ще попереду.

"100 днів на посаді генерального прокурора я організовую діяльність органів прокуратури та координую роботу правоохоронної системи у сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звісно, "посадок". І вони є! Так, за ґратами не топ-корупціонери й не політики першого ешелону – все ще попереду", - наголосила Венедіктова у відеозверненні, розміщеному на сайті Офісу генпрокурора в суботу.

Так, за словами генпрокурора, за весну, яка стала "символічною порою покарань", 4400 осіб визнані винуватими та засуджені до обмеження чи позбавлення волі. Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні правопорушення, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Також Венедіктова наголосила, що під процесуальним керівництвом прокурорів органи правопорядку розслідують понад 1 млн 400 тис. кримінальних проваджень, а до суду направлено більше ніж 30 тис. справ.

Загалом, як зазначається, у 816 кримінальних корупційних процесах особам повідомлено про підозру, до суду направлено 630 обвинувальних актів.

"Наразі суд ухвалив обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн грн збитків", - резюмувала генпрокурор.

Стосовно злочинів у бюджетній сфері, за словами Венедіктової, було повідомлено про підозру в понад тисячі кримінальних проваджень, до суду направлено 829 обвинувальних актів і ухвалено більше ніж 260 обвинувальних вироків.

Крім того, як розповіла генпрокурор, вже викрито 106 організованих груп і 354 кримінальні правопорушення, вчинені організованою наркозлочинністю. Загалом за цей період у сфері протидії організованій злочинності до суду з обвинувальним актом направлено 119 кримінальних проваджень стосовно 482 осіб, які вчинили 926 злочинів. З постановленням вироків розглянуто 24 кримінальних провадження. Засуджено 86 осіб, з яких 40 – до реального позбавлення волі.

Як повідомлялося, 17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення генеральним прокурором Ірини Венедіктової. За таке рішення на позачерговому пленарному засіданні проголосували 269 народних депутатів.

Того самого дня президент України Володимир Зеленський своїми указами звільнив Венедіктову з посади в.о. директора Державного бюро розслідувань і призначив її генеральним прокурором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА