20:01 27.06.2020

ЄС активував механізм цивільного захисту у відповідь на терміновий запит України

2 хв читати
ЄС активував механізм цивільного захисту у відповідь на терміновий запит України

Євросоюз активував механізм цивільного захисту у відповідь на терміновий запит України, що дозволить країнам ЄС допомогти ДСНС України в подоланні наслідків повеней, згідно зі списком потреб, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Євросоюз активував механізм цивільного захисту у відповідь на наш терміновий запит. Це дозволить країнам ЄС допомогти ДСНС України в подоланні наслідків повеней, згідно зі списком потреб. Дякує ЄС, Янезу Ленарчичу (член Єврокомісії з кризового управління - ІФ) і шведським друзям за миттєву реакцію і підтримку", - написав він у Twitter в суботу.

Як повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті Єврокомісії в суботу, раніше цього тижня інтенсивні дощі призвели до найбільшої за останні 50 років повені на південному заході України, в результаті якої постраждали кілька людей і були пошкоджені сотні будинків, і після того, як українська влада активувала Механізм цивільного захисту ЄС, Швеція негайно відреагувала і запропонувала допомогу.

"Для задоволення перших потреб українська влада активувала Механізм цивільного захисту ЄС. Швеція негайно відреагувала і запропонувала 1,2 км бар'єру від повеней, 250 шлангів і технічних експертів. На додаток до шведської допомоги Європейська комісія надає картографічні послуги в постраждалих районах через супутникову систему ЄС Copernicus", - повідомили в Єврокомісії.

Також наголошується, що координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації, який працює 24 години 7 днів на тиждень, перебуває в постійному контакті з українською владою, щоб уважно стежити за ситуацією і направляти подальшу допомогу ЄС за запитом.

"В останні місяці можливості цивільного захисту перебували під надзвичайним тиском. Проте, Європейський Союз продовжує дотримуватися зобов'язань надавати допомогу в разі стихійних лих. Я щиро дякую Швеції за її негайну відповідь. Ми готові надати подальшу допомогу і проявити солідарність з усіма, хто перебуває в постраждалих районах, і з тими, хто працює на місцях", - цитує слова комісара з кризового управління Янеза Ленарчича прес-служба Єврокомісії.

Механізм цивільного захисту ЄС заохочує до співпраці в сфері реагування на лиха між 34 європейськими державами (27 країнами-членами ЄС, Великою Британією, Північною Македонією, Ісландією, Чорногорією, Норвегією, Сербією і Туреччиною). Ці держави-учасники об'єднують ресурси, які можуть бути надані країнам, постраждалим від стихійних лих, у всьому світі. При активації Механізм координує надання допомоги всередині і за межами ЄС. Європейська комісія управляє Механізмом через Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації (ERCC).

Європейський механізм цивільного захисту регулярно активується для реагування на повені і землетруси, лісові пожежі та інші стихійні лиха всередині і за межами Європи. Це також зіграло вирішальну роль в реакції ЄС на кризу COVID-19, наголосили в Єврокомісії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА