20:35 27.06.2020

Якщо не контролювати дотримання карантину, то через два тижні буде ще гірше - Степанов

2 хв читати
Якщо не контролювати дотримання карантину, то через два тижні буде ще гірше - Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на нараді у президента Володимира Зеленського повідомив, що за останній місяць ситуація в країні значно погіршилася: якщо на кінець травня фіксувалося 300-400 лабораторно підтверджених випадків зараження на добу, то зараз - 900-1000, втричі зросла кількість тих, кого госпіталізують.

"Основна причина такого стану справ, за словами міністра, - нехтування правилами карантину. Зокрема, надмірні перевезення людей у громадському транспорті, нехтування засобами індивідуального захисту, недотримання соціальної дистанції", - повідомляє в суботу прес-служба глави держави за підсумками наради Зеленського з урядом, главами ОДА та місцевим самоврядуванням.

Степанов зазначив, що Одеська область є яскравим прикладом того, що легковажне ставлення до правил призводить до стрімкого поширення коронавірусу.

"В Одесі запрацювали клуби, зірки давали концерти, відкрили всі пляжі. Чутки, що на відкритому повітрі ніхто не захворіє. Однак це неправда. Через все це ситуація сильно погіршилася. Якщо раніше у Одеси був один із кращих показників з поширення коронавірусної інфекції, то сьогодні кількість хворих за добу значно вища", - зазначив президент Зеленський.

Президент зазначив, що таке може статися у всіх регіонах, де немає комунікації з людьми.

"Я зібрав тут не тільки уряд, а й усі регіони, щоб ми чітко координувалися і пояснювали людям, які загрози сьогодні несе нехтування правилами карантину. Тому що, в кінцевому підсумку, для всіх нас має бути важливим одне - здоров'я і життя українців", - підкреслив Зеленський.

"Якщо зараз не почати дотримуватися контролю, то ми отримаємо ще гірший результат через два тижні", - додав міністр охорони здоров'я і зазначив, що з таким поширенням хвороби потрібно говорити про готовність лікарень не тільки другої, але і третьої хвилі.

Степанов зазначив, що система охорони здоров'я зараз працює краще, ніж на початку поширення коронавірусу, проте в будь-якій країні можливості медицини обмежені в разі великого напливу хворих. Якщо в деяких областях поки заповнені 40-60% ліжок, то з нинішньою динамікою дуже скоро місць не вистачатиме.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що за останні дві доби правоохоронці перевірили понад 6200 закладів: майже 3500 підприємств торгівлі, 2000 громадського харчування, 850 нічних клубів і розважальних місць. Було складено 355 адміністративних протоколів, найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях і в Києві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА