08:18 28.06.2020

В Ірландії зміниться прем'єр-міністр, ним стане на найближчі два з половиною роки Майкл Мартін

1 хв читати
В Ірландії зміниться прем'єр-міністр, ним стане на найближчі два з половиною роки Майкл Мартін

В Ірландії завершились переговори про створення коаліційного уряду між партіями, що перемогли на виборах в лютому, за їх підсумками пост прем'єр-міністра на найближчі два з половиною роки отримує Майкл Мартін з партії Фіанна Файл, передають у суботу західні ЗМІ.

У рамках угоди Мартін змінить на посту Лео Варадкара, який очолював уряд Ірландії раніше. Але в рамках угоди між партіями через два з половиною роки Варадкар повернеться на цей пост також на два з половиною роки. Вперше в історії Ірландії два політики поділять посаду прем'єра.

Очікується, що пізніше Мартін, якого ЗМІ називають "ветераном опозиції", представить парламенту склад свого кабінету міністрів.

Вибори в Ірландії відбулися ще в лютому, і більшість голосів виборців отримали правоцентристи з Фіанна Файл, ліберально-консервативна партія Фіне Гел з Варадкаром на чолі посіли друге місце, а на третьому опинилася партія зелених. Політичні сили довго не могли дійти угоди, а потім переговорам перешкодила пандемія коронавірусу і карантин.

Мартіну 60 років, він у різні роки займав пости міністра освіти, охорони здоров'я, підприємництва, також недовго він працював на посаді глави МЗС Ірландії. За освітою він учитель, вперше обрався в нижню палату парламенту Ірландії в 1989 році. Також він займав пост мера Корка. Лідером партії Фіанна Файл він став у 2011 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА