11:47 28.06.2020

Зеленський підписав закон, який дозволить ОДА залучити допфінансування у вигляді кредитів на ремонти місцевих доріг вже в 2020 році

2 хв читати
Зеленський підписав закон, який дозволить ОДА залучити допфінансування у вигляді кредитів на ремонти місцевих доріг вже в 2020 році

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" № 677-IX, який Верховна Рада ухвалила 4 червня 2020 року.

"Документ забезпечує ефективне фінансування розвитку дорожньої галузі України. Завдяки цьому закону обласні державні адміністрації зможуть залучити додаткове фінансування у вигляді кредитних коштів на ремонти доріг місцевого значення вже у 2020 році", – повідомляє в неділю прес-служба Глави держави.

Згідно з документом, 90% загального обсягу субвенції розподіляється між відповідними місцевими бюджетами (крім бюджету міста Києва) залежно від протяжності автомобільних доріг місцевого значення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці станом на 1 січня року, що передує плановому.

Зазначені кошти можуть спрямовуватися на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах у розмірі не більше 20% обсягу такої субвенції, затвердженого законом про Державний бюджет України для відповідного місцевого бюджету.

"Також ці кошти можна буде спрямувати на погашення та обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми й зовнішніми запозиченнями, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності, у розмірі не більше 30% обсягу такої субвенції", – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 4 червня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №3510 з поправками до Бюджетного кодексу, які дозволяють органам місцевого самоврядування погашати місцеві запозичення на ремонтно-будівельні роботи автодоріг за рахунок субвенції з держбюджету на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг.

За рахунок коштів субвенції може здійснюватися погашення місцевого боргу, а також погашення та обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми запозиченнями. Крім цього, закон дозволяє спрямовувати кошти Державного дорожнього фонду в рамках чинних бюджетних асигнувань на утримання бюджетних установ, основним завданням яких є забезпечення роботи та управління інформаційно-аналітичними ресурсами дорожнього господарства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА