11:27 29.06.2020

Один гірник загинув, ще один важко травмований на шахті "Привільнянська" в Лисичанську

1 хв читати
Один гірник загинув, ще один важко травмований на шахті "Привільнянська" в Лисичанську

У Луганській області загинув шахтар, ще один – травмований, повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат (фракція "Батьківщина") Михайло Волинець.

"О 23.30 через обвал на шахті "Привільнянська" ПАТ "Лисичанськвугілля" загинув шахтар. Його колегу з численними переломами рятувальники 2 ВГРЗ евакуювали на поверхню і доставили в лікарню Лисичанська", – написав Волинець у Фейсбуці.

Пізніше він повідомив подробиці загибелі гірника на шахті, зазначивши, що в зоні аварії перебували лише чотири гірники.

"На глибині 150 м (пласті L1) стався обвал породи об'ємом 12 кубічних метрів. У зоні аварії перебували 4 гірники. Двоє з них були в тупиковій завальній частині вирубки і залишилися неушкодженими. Маючи запас кисню, вони оцінили ситуацію, розібрали породу у верхній завальній частині, вибралися і повідомили про обвал бійцям воєнізованого гірничорятувального загону", – розповів Волинець.

Також, за словами нардепа, вночі місце аварії відвідали члени спеціально створеної комісії. За попередніми висновками, в трагедії винна не тільки природа – нестійкі навколишні породи, тиск, наявність води.

"Однією з причин попередньо називається нестача лісоматеріалу для зміцнення. На сьогодні підприємству заборгували за відвантажене вугілля, зокрема знамените "Центренерго". Травмовані і загиблий і на їхній совісті", – додав Волинець.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА