14:59 29.06.2020

Частка українців, які позитивно оцінюють дії Зеленського, за місяць скоротилася з 47% до 38%

2 хв читати
Частка українців, які позитивно оцінюють дії Зеленського, за місяць скоротилася з 47% до 38%

Частка українців, які схвалюють дії президента України Володимира Зеленського, за місяць зменшилася на 9%. Про це свідчать результати щомісячного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

"Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% відповіли, що схвалюють дії і заяви президента Зеленського (у травні – 47%); 45% – не схвалюють (у травні – 37%)", – зазначається у звіті про результати опитування, розміщеному на сайті КМІС.

Зазначається, що кількість тих, хто не схвалює дії і заяви президента, перевищила кількість тих, хто схвалює, вперше за останній рік.

Частка тих, хто схвалює дії Кабінету Міністрів України, також скоротилася - 23% порівняно з 24% у травні. Водночас скоротилася також частка тих, хто не схвалює роботу уряду – 59% порівняно з 61% місяцем раніше.

"Баланс оцінок є негативним і становить мінус 36 процентних пунктів. Порівняно з травнем баланс оцінок дії уряду майже не змінився", – зазначають у КМІС.

Аналогічна ситуація відзначається і в оцінках дій Верховної Ради.

"21% українців схвалюють дії Верховної Ради (22% у травні); 62% – не схвалюють (65% у травні). Баланс оцінок є негативним і становить мінус 41 процентний пункт", – зазначається в результатах опитування.

Опитування проводилося з 20 по 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, сomputer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка охоплює 2000 респондентів і репрезентативна для дорослого населення України (віком від 18 років і старше), за винятком тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області та Автономної Республіки Крим.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% – для показників близьких до 25%, 1,4% – для показників близьких до 10%. Дані цього дослідження порівнюються з результатами попередніх опитувань КМІС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА