16:05 29.06.2020

51% українців вважають справедливим розслідування справ проти Порошенка, 30% – політичним переслідуванням

1 хв читати
51% українців вважають справедливим розслідування справ проти Порошенка, 30% – політичним переслідуванням

51% українців вважає, що розслідування кримінальних провадження проти п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка - це покарання за порушення ним закону і боротьба за справедливість, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 20 по 23 червня.

Як наголошується в прес-релізі, учасникам дослідження поставили запитання про те, чи є розслідування кримінальних справ проти Петра Порошенка покаранням за порушення ним закону і боротьбою за справедливість, чи політичним переслідуванням п’ятого президента нинішньою владою.

51% обрали перший варіант відповіді, 30% – другий варіант (політичне переслідування). 19% сказали, що їм важко відповісти на це запитання.

Опитування проводилося з 20 по 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, сomputer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка охоплює 2000 респондентів і репрезентативна для дорослого населення України (віком від 18 років і старше), за винятком тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області та Автономної Республіки Крим.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% – для показників близьких до 25%, 1,4% – для показників близьких до 10%. Дані цього дослідження порівнюються з результатами попередніх опитувань КМІС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА