19:19 29.06.2020

Ізраїль виділив $ 20 тис. на допомогу постраждалим від повені західним регіонам України, спрямовує питну воду, намети, спальні мішки

1 хв читати
Ізраїль виділив $ 20 тис. на допомогу постраждалим від повені західним регіонам України, спрямовує питну воду, намети, спальні мішки

Ізраїль виділив $ 20 тис. (500 тис. грн) для надання термінової допомоги постраждалим від сильної повені західним областям України.

"Коли ми усвідомили масштаби стихійного лиха в Західній Україні, ми працювали з Міністерством закордонних справ в Єрусалимі, щоб виділити спеціальний бюджет для надання надзвичайної допомоги. Бюджет в 500 тис. грн ($ 20 тис.) на закупку базово необхідного", - повідомив посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон The Jerusalem Post.

Як початкове пожертвування, посольство Ізраїлю доправило тисячі пляшок з водою для жертв повені в Чернівцях і Івано-Франківську. Пізніше на цьому тижні також будуть надані намети і сотні спальних мішків.

Видання зазначає, що Ізраїль приєднався до зусиль українського уряду та інших країн з надання гуманітарної допомоги жертвам стихійного лиха, яке було названо найсильнішим за сторіччя.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський під час недавньої поїздки в Івано-Франківську область поставив завдання Кабінету міністрів залучити до відновлення постраждалих від негоди регіонів міжнародну допомогу.

27 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що США негайно виділяють постраждалим регіонам $ 100 тис., Ізраїль закупив 25 тис. літрів питної води, а Молдова направляє в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА