07:32 30.06.2020

Двоє українських військових поранені внаслідок 12 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі

2 хв читати
Двоє українських військових поранені внаслідок 12 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі

За минулу добу російські найманці на Донбасі 12 разів відкривали вогонь по українських позиціях, поранення отримали двоє військовослужбовців Збройних сил України, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"29 червня озброєні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню ... двоє українських захисників отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні штабу в Фейсбуці у вівторок.

За інформацією українських військових, російські найманці використовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120-мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", біля Хутора Вільний противник двічі обстрілював оборонні укріплення ООС застосувавши станкові і ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На підступах до Кримського та Луганського неодноразово протягом доби зафіксовано вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, а поблизу Південного з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Березового російські найманці спочатку застосували протитанкові ракетні комплекси, а згодом - автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети. До вечора противник активізував свої вогневі дії у Старогнатівці, де задіяв станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Також проти українських військових в передмісті Мар'їнки був відкритий вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

За даними української розвідки 29 червня поранено двох російських найманців.

Також у штабі зазначили, що за уточненою інформацією 28 червня 2020 на 21.18 і 22.55 російські найманці у напрямку непідконтрольного уряду України селища Доломітне Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганське, застосувавши стрілецьку зброю калібру 7,62-мм. "У результаті першого обстрілу було пошкоджено вікно та меблі одного з будинків, а під час другого - ворог влучив у металопластикове вікно і розбив склопакет на балконі другого поверху житлового будинку. Постраждалих громадян, у результаті ворожого обстрілу, на щастя, немає", - додали в штабі.

Також, спостерігачами української сторони СЦКК, які працювали на місці події, було встановлено, що "відстань і напрямок, звідки вівся обстріл, чітко вказують на причетність російсько-окупаційних військ до даного злочину".

З початку поточної доби противник один раз порушив режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксований обстріл з мінометів калібру 120-мм поблизу Невельського.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА