11:03 30.06.2020

Представники профспілок вийшли на попереджувальну акцію протесту в урядовому кварталі

2 хв читати
Представники профспілок вийшли на попереджувальну акцію протесту в урядовому кварталі

Представники Федерації профспілок України (ФПУ) вийшли на попереджувальну акцію протесту в урядовому кварталі у центрі Києва з вимогою не допустити ухвалення законопроектів "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)" та низки інших законодавчих ініціатив.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", декілька сотень людей зібралися на майдані Незалежності, звідки рушили вулицею Хрещатик до Європейської площі, далі піднялися вулицею Грушевського до будівель Кабінету Міністрів і Верховної Ради.

Організатором акції виступила Федерація профспілок України. Протест підтримали Конфедерація вільних профспілок, Незалежна профспілка гірників, Вільна профспілка залізничників і низка інших профспілкових об'єднань.

Учасники ходи вимагають зупинити подальше просування урядом нового закону про працю, який, на їхню думку, порушує права громадян.

Профспілки також наполягають на відкликанні з Верховної Ради законопроекту №2681 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)" авторства депутатів від "Слуги народу". Крім цього, ФПУ вважає, що профспілкову реформу мають проводити лише за участю самих профспілок.

Ще однією вимогою учасників протесту є виключення із законопроекту №2275 статті про позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.

Крім того, вони вимагають відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення, як кажуть у ФПУ, антисоціальної політики та антигуманну позицію стосовно громадян України.

Крім цього, учасники протесту закликають надати фінансову і матеріальну підтримку працівникам, які страждають в умовах економічної кризи, викликаної поширенням коронавірусної інфекції, а також ліквідувати заборгованість із заробітної плати. У списку вимог також збереження доступності та обсягу надання медичної допомоги населенню, припинення закриття закладів охорони здоров'я, звільнення медпрацівників, вимога повноцінного забезпечення їх гідною заробітною платою, безпечними умовами праці в умовах пандемії COVID-19.

Протестувальники перекрили своєю колоною вулицю Грушевського між вулицями Шовковичною та Липською.

Протест біля Верховної Ради триватиме до 10:30. Після цього колона людей рушить до будівлі Офісу президента і пробуде там до 12:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА