11:52 30.06.2020

Міноборони розпочинає вивчення громадської думки щодо забезпечення житлом українських військовослужбовців

3 хв читати
Міноборони розпочинає вивчення громадської думки щодо забезпечення житлом українських військовослужбовців

Міністерство оборони України 1 липня розпочне вивчення громадської думки щодо забезпечення житлом військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ), повідомив відповідальний за формування департаменту гуманітарного та соціального забезпечення Міністерства оборони України, полковник Назім Агаєв.

"Нині в українському війську однією з ключових залишається проблема забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ. На жаль, наразі право військовослужбовців і членів їхніх сімей на отримання житлових приміщень не реалізується в повному обсязі. Тому не дивно, що деякі аспекти житлового забезпечення військовослужбовців стали темами нашого попереднього обговорення. Однак, враховуючи важливість і гостроту проблематики цього напряму, Міністерство оборони України з 1 липня розпочинає вивчення громадської думки щодо забезпечення житлом українських військових", - сказав Агаєв на онлайн-брифінгу у вівторок.

Він зазначив, що обговорення цього питання відбуватиметься на офіційному веб-порталі Міноборони України і триватиме до 10 липня 2020 року включно. Представник Міноборони також закликав усіх активних громадян, військовослужбовців, ветеранів та експертів висловити свої погляди на шляхи вирішення житлової проблематики та вдосконалення роботи житлових комісій і посадових осіб, що відповідають за цей напрям у військових частинах та установах.

"Нас особливо цікавлять пропозиції громадян щодо таких питань: надання службового та службово-посадового житла, прозорість розподілу житлових приміщень, робота житлових комісій у військових гарнізонах; забезпечення житлом за рахунок виділення коштів із бюджету для придбання військовослужбовцем та військовим пенсіонером власної оселі, забезпечення армійців дешевими іпотеками на придбання житла, подолання корупційних ризиків", - сказав Агаєв.

Він додав, що результати обговорення будуть проаналізовані й оброблені для ухвалення подальших рішень керівництвом Міноборони та оприлюднені для громадськості.

Крім того, Агаєв нагадав, що з 13 травня до 12 червня на офіційному веб-порталі Міноборони України вивчалася громадська думка з питань удосконалення привабливості та престижності військової служби, а також поліпшення соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей. Свої погляди щодо реформування та поліпшення оборонної сфери висловили громадяни країни, зокрема діючі військовослужбовці, ветерани АТО/ООС, а також громадські організації, наукові та експертні спільноти. Загалом у громадському обговоренні взяли участь понад 120 людей, надійшло 328 пропозицій щодо підвищення привабливості військової служби. Учасники діалогу представляють усі регіони України. Особливу активність продемонстрували громадяни з північних і південних областей.

"На думку учасників громадського обговорення, підвищити привабливість та престижність військової служби можна насамперед за рахунок здійснення відповідних заходів щодо таких напрямів діяльності: кадрова політика, кар'єрне та професійне зростання; житлове забезпечення військовослужбовців і пенсіонерів; грошове забезпечення; реформування військкоматів і територіальних центрів комплектування і якісний відбір на військову службу; військова культура та відносини у колективах; унормованість службового часу; матеріальне стимулювання військовослужбовців; військово-патріотичне виховання молоді; подолання паперової бюрократії в армії; соціальний захист військовослужбовців і пенсійне забезпечення", - зазначив він

Агаєв запевнив, що міністр оборони України Андрій Таран доручив керівникам структурних підрозділів Міноборони і Генерального штабу ЗС України вивчити всі пропозиції за напрямами діяльності для ухвалення подальших рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА