19:25 30.06.2020

Кількість мільярдерів у світі зросла до рекордних 2825 в 2019 р.

2 хв читати
Кількість мільярдерів у світі зросла до рекордних 2825 в 2019 р.

Кількість мільярдерів у світі і загальна вартість їхніх статків в 2019 році значно зросли після скорочення роком раніше, досягнувши рекордних показників, свідчать дані аналітичної компанії Wealth-X.

Згідно "Перепису мільярдерів", опублікованому компанією у вівторок, у світі в минулому році налічувалося 2825 мільярдерів, що на 221, або на 8,5%, більше, ніж у 2018 році. Загальна вартість їхніх статків збільшилася на 10,3% у річному вираженні і досягла $ 9,4 трлн.

У 2018 року кількість мільярдерів знизилася на 5,4%, а загальна вартість їхніх статків скоротилася на 7%, за даними Wealth-X.

Зростання кількості мільярдерів, незважаючи на уповільнення темпів підйому світової економіки і складну геополітичну обстановку, включно з Brexit і торговельною війною між США і Китаєм, обумовлено, головним чином, хорошою динамікою фінансових ринків, зазначає компанія.

У Північній Америці в минулому році налічувалося 834 мільярдери (зростання на 11,2%) з сукупним розміром багатства в $ 3,5 трлн (збільшення на 13,8%). В Азії їх кількість становила 758 осіб (підвищення на 12%) із загальними статками в $ 2,4 трлн (зростання на 11%).

Серед країн лідерами за кількістю мільярдерів в 2019 році залишалися США (788 осіб) і Китай (342 людини).

У Нью-Йорку налічувалися 113 мільярдерів зі статком у $ 1 млрд. Слідом ідуть Гонконг (96 осіб) і Сан-Франциско (77 осіб). Пекін посів шосте місце з 57 мільярдерами.

У дослідженні Wealth-X також проаналізували статки мільярдерів у поточному році з урахуванням пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 і її негативного впливу на світову економіку і фондові ринки. Згідно з попередніми даними, багато галузей економіки, включно з автомобільною, аерокосмічною і оборонною промисловістю, фіксують зниження як кількості мільярдерів, так і їх сукупного стану за перші п'ять місяців поточного року. Водночас у таких сферах, як страхування і охорона здоров'я, спостерігається поліпшення показників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА