19:30 30.06.2020

У Львівській області до 7 липня продовжили карантин

2 хв читати
У Львівській області до 7 липня продовжили карантин

На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) сьогодні, 30 червня, було ухвалено рішення про продовження у Львівській області карантинних заходів до 7 липня, повідомляє обласна державна адміністрація (ОДА).

"Ми не можемо послабляти карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 осіб, коли відсоток завантаженості лікарень нестримно наближається до критичної позначки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий порівняно з початком пандемії. Львівська область серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину. Днями мережу сколихнуло відео, на якому близько сотні людей влаштували масове купання в джерелі біля Львова. Цією справою наразі займаються правоохоронні органи. (...) Життя і здоров'я людей у пріоритеті, тому про послаблення обмежень наразі не йдеться", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зазначається, що завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим COVID-19, становить 44,4% від загальної кількості (при нормі менше ніж 50%). Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) ті імуноферментного аналізу (ІФА) впродовж останніх семи днів становить 87,2 на 100 тис. населення (при нормі більше 24).

"Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 19,0% при нормі менше ніж 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить 24,9% при нормі менше ніж 11%", - додав директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Отже, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 7 липня.

Також суб'єктам господарювання на період дії карантину рекомендували забезпечити виділення додаткових одиниць транспорту для зменшення навантаження на маршрутний транспорт у час пікового навантаження.

Як повідомлялося, у Львівській області станом на ранок вівторка підтверджено 143 нові випадки захворювання COVID-19, троє хворих померли, шестеро одужали, наразі хворіють 4 542 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА