20:20 30.06.2020

ПриватБанк звернеться до ВС щодо відмови апеляційного суду приймати заяву про перегляд рішення з виплати А-Банку 364 млн грн

2 хв читати

Шостий апеляційний адмінсуд 22 червня повернув без розгляду заяву державного ПриватБанку (Київ) про перегляд через появу нових обставин постанови Київського апеляційного адмінсуду від лютого-2018, якою він залишив у силі рішення Окружного адмінсуду Києва від травня-2017 про повернення А-Банку (Київ) братів Суркісів 364 млн грн, списаних під час bail-in, свідчить рішення, оприлюднене в Єдиному держреєстрі судових рішень.

"ПриватБанк вважає таке процесуальне рішення Шостого апеляційного адміністративного суду незаконним і звертатиметься з відповідною скаргою до Верховного Суду (ВС)", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку у вівторок.

Як уточнили в прес-службі, колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду вважає, що юристам ПриватБанку необхідно було звернутися з заявою про перегляд рішення до того суду, який першим ухвалив судове рішення без урахування обставин, тобто до Окружного адмінсуду Києва.

Водночас прес-служба наголосила, що заяву було подано саме до Шостого апеляційного адмінсуду з урахуванням обов'язкової норми частини другої статті 365 Кодексу адміністративного суду України, згідно з якою заява про перегляд рішення через появу нових обставин, якщо його було змінено, подається до суду тієї інстанції, який ухвалив рішення.

Зазначається, що в цьому випадку рішення суду першої інстанції у справі А-Банку було змінено постановою суду апеляційної інстанції у лютому-2018, у зв'язку з цим юристи банку звернулися до суду апеляційної інстанції.

Зазначається також, що ПриватБанк, направляючи заяву до апеляційного суду, діяв відповідно до правових позицій ВС.

"Колегія суддів вважає, що оскільки суд апеляційної інстанції змінив рішення суду першої інстанції у справі Акцент-Банку тільки в частині розподілу судових витрат, то положення частини 2 ст. 365 Кодексу адміністративного суду не підлягають застосуванню", - зазначила прес-служба.

Як повідомлялося, у травні-2020 ПриватБанк звернувся до Шостого апеляційного адмінсуду з заявами про перегляд постанов судів попередніх інстанцій про виплату А-Банку 364 млн грн через підтвердження Ігорем Суркісом спільної власності з екс-акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським у медіагрупі "1+1".

"Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, який подав співвласник А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його зв'язок із ПриватБанком", - зазначала прес-служба ПриватБанку.

Вона також наголошувала, що українські суди задовольнили позов А-Банку, зокрема, на підставі висновку про відсутність у Суркіса права власності на частку в медіагрупі.

Як повідомили в прес-службі банку, ПриватБанк раніше виконав зобов'язання перед А-Банком за рішеннями судів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА