20:51 30.06.2020

Масштабні навчання морської авіації ЗСУ відбулися на Миколаївщині

2 хв читати
Масштабні навчання морської авіації ЗСУ відбулися на Миколаївщині

Морська авіаційна бригада Збройних сил України завершила льотно-тактичні навчання, в рамках яких п'ять днів відпрацьовувала різні сценарії застосування підрозділів під час забезпечення дій сил (військ) Військово-морських сил.

"До навчань залучили майже весь особовий склад частини, вертольоти Мі-14, Мі-8 та літаки Ан-26", - повідомляє у вівторок інформаційне агентство Міністерства оборони України "Армія Inform".

Екіпажі вдосконалювали льотні навички, проводили польоти у зоні й по колу. Відпрацьовували також варіанти пошуку й надання невідкладної допомоги і цивільним, що зазнали лиха, і пілотам, їхню евакуацію пошуково-рятувальним вертольотом, скиданням спеціального човна, підйомом рятувальною лебідкою й у взаємодії з кораблем.

Під час відпрацювання другого варіанта, коли рятували групу осіб за інших умов, з літака Ан-26 скинули рятувальні плавзасоби, а парашутно-десантним способом - фахівців рятувальників.

Одне з головних завдань, яке відпрацювали підрозділи забезпечення бригади, - розгортання за тривогою та підготовка позабазового аеродрому до прийому авіатехніки, організація повноцінного польового табору з командним пунктом, місцями для їди, відпочинку тощо.

Кульмінацією навчань для морських авіаторів став пошук і відстеження субмарини противника з подальшим завданням бомбового й торпедного ударів.

"Відпрацювали й елементи перевезення та десантування у заданий район сил морської піхоти. Підрозділи окремого розвідувального батальйону на вертольотах Мі-8 виконали перекидання у визначений район, де морпіхи взяли під контроль місцевість, організували оборону та провели розвідку. Найважливішим завданням морських піхотинців було забезпечення приймання вантажів із транспортного літака Ан-26", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА