21:34 30.06.2020

Глава ФДМ на засіданні Нацради реформ повідомив про підготовлений законопроект, який поліпшить процедуру приватизації в Україні

1 хв читати
Глава ФДМ на засіданні Нацради реформ повідомив про підготовлений законопроект, який поліпшить процедуру приватизації в Україні

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко на засіданні Національної ради реформ повідомив, що за участю ФДМ підготовлений комплексний законопроект, який повинен зафіксувати процедуру передання об'єктів у приватну власність, поліпшити процедуру приватизації в Україні і забезпечити її інституційну спроможність.

"Рішення про передання об'єктів для приватизації повинен приймати Кабінет Міністрів, якщо орган управління не має обґрунтованих причин залишити об'єкт у своїй власності, борги об'єкта перевищують 50% вартості активів, об'єкт використовується неефективно або не за цільовим призначенням, або перебуває в податковій заставі", - повідомляє у вівторок прес-служба президента України.

На засіданні Нацради реформ, яке відбулося під головуванням президента України Володимира Зеленського, була представлена концепція реформи приватизації.

"В Україні в державній власності перебувають 3600 підприємств. Кожне п'яте - збиткове, заборгованість із зарплати в таких структурах становить 2,9 млрд грн. Саме тому важливо кардинально прискорити приватизаційний процес. За п'ять місяців 2020 року завдяки приватизації в бюджет перераховано 500 млн грн, оголошено більше 800 аукціонів", - наголошується в повідомленні.

Глава ФДМ Сенниченко зазначив, що в 2020 році вдвічі збільшено кількість учасників приватизаційних аукціонів. Фонд розробив інтернет-магазин, в якому розміщено інформацію про приватизацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА