08:16 01.07.2020

КОДА звернулася в Нацполіцію через невиконання зобов'язань компанією з держзакупівель апаратів ШВЛ для обласних лікарень

1 хв читати
КОДА звернулася в Нацполіцію через невиконання зобов'язань компанією з держзакупівель апаратів ШВЛ для обласних лікарень

Київська облдержадміністрація (КОДА) звернулася до Національної поліції України щодо повернення 10,5 млн грн, які департамент охорони здоров'я виплатив ТОВ "Ліртон Груп", як передоплату за придбання для обласних лікарень апаратів штучної вентиляції легенів, однак закупівлі були зірвані, повідомила прес-служба КОДА.

"Неправомірним діям не місце в органах державної влади. Надалі буду боротися з проявами непрофесіоналізму і зловживань з бюджетними коштами. Національна поліція Україна повинна якомога швидше вжити всіх заходів, щоб повернути бюджетні кошти і покарати винних. Зі свого боку, КОДА сприятиме розслідуванню і надаватиме правоохоронцям всю необхідну допомогу. Моя мета, щоб кошти повернулися і були витрачені ... на придбання обладнання, яке буде рятувати людські життя", - зазначив голова КОДА Василь Володін.

Зокрема, договір уклав колишній керівник департаменту. Апарати ШВЛ повинні були надійти до лікарень області до 25 травня 2020 року, однак постачальник свої зобов'язання не виконав і кошти не повернув.

Як зазначається, через зірвані закупівлі обласні лікарні Київської області залишилися без необхідного обладнання, тому обласна влада залучала бізнес і шукала інші канали поставок, а керівника департаменту охорони здоров'я 4 травня звільнили за невідповідність посаді. Проти нього порушили кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем при здійсненні закупівель медичного обладнання.

Процесуальні дії з цього приводу вже ведуться.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

Голова КНР Сі Цзіньпін відвідає Францію на початку травня

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА