12:36 01.07.2020

Порошенко прибув на допит до ДБР

2 хв читати
Порошенко прибув на допит до ДБР

П'ятий президент України Петро Порошенко в середу прийшов на допит до Державного бюро розслідувань як підозрюваний у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР), біля будівлі ДБР відбувається мітинг на підтримку Порошенка.

"Вони здали в оренду спілці адвокатів Януковича всі правоохоронні органи... Адвокати Януковича сьогодні розправляються з патріотами", - сказав Порошенко на вході до ДБР, виступаючи перед присутніми.

Він наголосив, що кримінальні переслідування стосуються не тільки його, а й усіх патріотів України.

П'ятий президент додав: "Я йду (до ДБР) сказати все, що я думаю".

Біля ДБР також відбувається численний мітинг "Ні політичним репресіям", серед присутніх народні депутати від партії "Європейська солідарність".

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Семочка має будинки біля Києва вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує Семочко.

16 жовтня 2018 року СБУ повідомила, що в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє розміщену в ЗМІ інформацію щодо Семочка.

Голова СЗР Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника Семочка.

Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина і дочка Семочка мають російське громадянство.

Тодішній президент України Петро Порошенко указом від 12 квітня 2019 року звільнив Семочка з посади.

23 травня 2019 року Семочко звернувся до суду з позовною заявою, в якій стверджував, що його звільнення було незаконним. Суд відхилив заяву через прострочення місячного терміну та брак доказів поважної причини, через яку заяву не було подано вчасно. Адвокати Семочка переконали суд у обґрунтованості прострочення, оскільки з 8 до 22 квітня Семочко був на лікарняному. Після цього суд відкрив провадження у справі.

Після початку розгляду справи Порошенка неодноразово викликали на допити у ній, проте на виклики він не являвся.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА