12:57 01.07.2020

Онлайн-трансляцію судового процесу щодо МН17 дивляться до 30 тис. людей

2 хв читати
Онлайн-трансляцію судового процесу щодо МН17 дивляться до 30 тис. людей

- Трансляцію в режимі онлайн судового процесу у справі про збитий рейс МН17 дивляться від 20 до 30 тис. людей, переважно з України, Росії та Нідерландів.

Відповідну інформацію надали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі суду.

"Ми знаємо, що кожен сесійний день прямий ефір відкривають від 20 тис. до 30 тис. людей", - констатували в суді.

Говорячи про країни, з яких здійснюється перегляд, у прес-службі зазначили, що засідання переглядають із 50-60 країн, що варіюється щоразу.

"Більшість глядачів із Нідерландів, Росії та України", - додали в суді.

Як повідомлялося, 17 липня 2014 року, коли був збитий рейс МН17, у небі над Донецькою областю загинуло 298 людей, з яких дві треті пасажирів - громадяни Нідерландів, а також громадяни Малайзії, Австралії, Індонезії, Великої Британії, Бельгії, США, Німеччини, Філіппін, Канади та Нової Зеландії.

Обвинувачення пред'явлено трьом росіянам й одному українцю: Ігорю Гіркіну, Олегу Пулатову, Сергію Дубінському та Леоніду Харченку, яких обвинувачують у тому, що відіграли керівну, організаційну та підтримувальну роль у розгортанні ЗРК "Бук".

Причини катастрофи розслідує Міжнародна слідча група (ССГ), до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії. У вересні 2016 року група оприлюднила висновок, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА