14:21 01.07.2020

Порошенко відмовився від надання свідчень у ДБР, заявляють у бюро

2 хв читати
Порошенко відмовився від надання свідчень у ДБР, заявляють у бюро

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко відмовився від надання свідчень як підозрюваний у кримінальному провадженні, що стосується призначення Сергія Семочка першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки (СЗР), заявив начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачок.

"Сьогодні Порошенко прийшов до слідчого ДБР для проведення допиту як підозрюваного. Він відмовився від давання свідчень по суті пред'явленої підозри, також йому вручали повістки на допит на інші дати, але він у присутності понятих відмовився отримувати зазначені повістки", - розповів Приймачок агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи слідчі дії з Порошенком у середу.

Водночас, як зазначив начальник відділу ГСУ ДБР, Порошенку було повідомлено про необхідність прибуття до слідчого.

"Захиснику підозрюваного вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні", - додав він.

Начальник відділу ГСУ ДБР уточнив, що клопотання щодо продовження термінів досудового розслідування до шести місяців Печерський районний суд розгляне окремо від клопотання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка має будинки поблизу Києва вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує Семочко.

СБУ повідомила, що у рамках розпочатого за заявою Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє оприлюднену в ЗМІ інформацію стосовно Семочка.

Глава СЗР Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника Семочка.

Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина та дочка Семочка мають російське громадянство.

На той час президент України Петро Порошенко указом від 12 квітня 2019 року звільнив Семочка з посади.

Семочко 23 травня 2019 року звернувся до суду з позовною заявою, в якій стверджував, що його звільнення було незаконним. Суд відхилив заяву з огляду на прострочення місячного терміну і брак доказів поважної причини, з якої заяву не було подано вчасно. Адвокати Семочка переконали суд у поважності прострочення, оскільки з 8 до 22 квітня той перебував на лікарняному. Після цього суд відкрив провадження у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА