17:25 01.07.2020

ЗСУ візьмуть участь у багатонаціональних навчаннях НАТО CWIX-2020 дистанційно

2 хв читати
ЗСУ візьмуть участь у багатонаціональних навчаннях НАТО CWIX-2020 дистанційно

У зв'язку з пандемією COVID-19 представники Збройних сил України братимуть участь у багатонаціональних військових навчаннях НАТО CWIX-2020 дистанційно, повідомляє "Армія Inform".

"Організатори багатонаціонального навчання НАТО CWIX-2020 оголосили про віддалену участь держав у заході. Участь представників ЗС України в навчанні здійснюється дистанційно, з пунктів постійної дислокації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом на 2020 рік було заплановано участь України в 17 багатонаціональних навчаннях, сім із яких скасовані організаторами - "Сейбер Гардіан - 2020", "Рідж Раннер - 2020", "Троян Футпрінт - 2020", "Платинум Ігл - 1-2020", "Платинум Ігл - 2-2020", "Спрінг/Самер/Фол Сторм - 2020" і "Бейонд Горайзон - 2020".

У силі залишилася участь України у багатонаціональних навчаннях CWIX-2020 року, присвячених питанням технічної сумісності телекомунікаційних технологій і кібернетичної безпеки, а також у багатонаціональних навчаннях "Сейбер Джанкшн - 2020", "Комбайнд резолв - 14", "Нобл партнер - 2020", "Світла лавина - 2020", "Амбер міст - 2020", "Кленова арка - 2020", "Флеймінг Сворд - 2020", "Айрон Вульф - 2020" і "Платинум Лайон - 2020".

Інформація про зміну формату запланованих багатонаціональних навчань за межами України відсутня. Формат їх проведення визначатимуть організатори з урахуванням національних обмежень, введених із метою запобігання поширенню вірусної інфекції COVID-19.

Із семи міжнародних навчань, проведення яких було заплановано на території України, були скасовані українсько-молдовські тактичні навчання із залученням військ "Південь - 2020" - з ініціативи молдавської сторони.

Крім того, як повідомлялося раніше, у зв'язку з пандемією було змінено формат українсько-американських навчань "Сі бриз - 2020". Зокрема, термін проведення навчань було скорочено до семи діб, а самі навчання проводитимуться лише за участю морського та авіаційного компонентів. Участь підрозділів сухопутного компонента, водолазного компонента і розгортання міжнародного штабу навчань в Одесі скасовано.

Проведення інших запланованих багатонаціональних навчань планується без зміни їхнього формату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА