18:19 01.07.2020

Прокурори клопочуть про особисті зобов'язання для Порошенка до 10 липня

2 хв читати
Прокурори клопочуть про особисті зобов'язання для Порошенка до 10 липня

Прокурори в суді щодо обрання запобіжного заходу лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку оголосили клопотання, в якому просять слідчого суддю обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Захист заявляє про нечинність таких документів через відсутність на них дати.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", представники обвинувачення оголосили клопотання, в якому просять про особисте зобов'язання для Порошенка терміном на 8 діб до 10 липня, коли закінчується термін розслідування справи. Прокурори також вказують на наявність ризиків, якщо запобіжний захід не буде обрано.

Адвокат Ілля Новіков, говорячи про термін, на який прокуратура просить обрати запобіжний захід у вигляді зобов'язань, зазначив: "Якою може бути легітимна мета, щоб просити застосувати таке обмеження - до 10 липня?"

Він додав, що якби Порошенко хоч якось хотів впливати на розслідування, він це зробив би з моменту перенесення засідання суду, оскільки ніякого запобіжного заходу щодо нього застосовано не було.

Під час оголошення клопотання представники обвинувачення зазначили, що Порошенко нібито чинить тиск на депутатів фракції "Європейська солідарність". Це твердження обурило численну групу народних депутатів "Євросолідарності", присутніх у залі суду. Зокрема, Ірина Геращенко заявила про те, що парламентарії вважають такі висловлювання злочином і вимагають внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань і її розслідування.

Після оголошення клопотання прокуратури захист, вивчивши документи, звернув увагу на відсутність дати в документі. "Це не клопотання, а папірець, незрозуміло, де і як виготовлений", - заявив адвокат Ігор Головань.

У свою чергу адвокат Ілля Новіков припустив, що частина матеріалів прокурори просто могла залишитися від колишнього клопотання, в якому прокуратура просила арешт як запобіжний захід.

Отже, як стверджує захист, заявлене клопотання не є чинним.

Крім того, прокуратура порушує клопотання про продовження термінів попереднього розслідування в зазначеному кримінальному провадженні на термін до 6 місяців. Це клопотання має розглянути Печерський районний суд Києва незалежно від клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва в середу вдень продовжив розгляд клопотання прокуратури про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання в кримінальному провадженні про призначення заступником глави Служби зовнішньої розвідки, в якому Порошенко є підозрюваним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА