07:18 02.07.2020

Офіс генпрокурора і Уповноважений з прав людини підписали Меморандум про співпрацю

2 хв читати
Офіс генпрокурора і Уповноважений з прав людини підписали Меморандум про співпрацю

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова підписали меморандум про співпрацю, який передбачає спільну роботу щодо запобігання вчиненню, виявлення та припинення порушень прав і свобод людини, повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора України.

"Символічно, що меморандум ми підписуємо в дні, коли Україна відзначає день Конституції, де закріплені основні права і свободи громадян нашої країни. І для правоохоронних органів, і для правозахисного співтовариства надзвичайно важливо своєчасне виявлення і усунення порушень прав людини та умов, що їм сприяють. Найбільш уразливими до таких порушень є люди, які з різних причин опинилися в місцях тримання затриманих, попереднього ув'язнення, обмеження або позбавлення волі. Загалом за результатами прокурорських перевірок стану дотримання законів у місцях позбавлення волі і застосування заходів примусового характеру з початку року розпочато понад 50 кримінальних проваджень за фактами перевищення влади або службових повноважень та жорстокого поводження з громадянами", - зазначила генпрокурор.

Денісова зазначила, що за шість місяців 2020 року до неї надійшло понад 1700 повідомлень від громадян України щодо порушення їхніх прав з боку органів правопорядку. У цьому році проведено вже 400 моніторингових візитів до місць несвободи.

"Ми фіксуємо в кожному візиті порушення прав людини. Це і тортури, і приниження, це - ненадання медичної допомоги, це обмеження їх особистого простору. Тому дуже важливо, щоб ми через підписання Меморандуму робили системний аналіз порушень і з'ясували причини, через які вони виникають", - розповіла Денісова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА