12:19 02.07.2020

До тарифів на медпослуги потрібно додати оплату комунальних послуг - Квіташвілі

2 хв читати
До тарифів на медпослуги потрібно додати оплату комунальних послуг - Квіташвілі

До тарифів на медичні послуги потрібно додати оплату комунальних послуг, вважає голова експертної ради при парламентському комітеті здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Олександр Квіташвілі.

"Я вважаю помилкою те, що тарифи, які оплачує НСЗУ, не передбачають комунальні послуги, і ці гроші йдуть із місцевих бюджетів. Це неправильно", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Квіташвілі зазначив, що "є місцеві бюджети багатші і є бідніші".

"Якщо якісь витрати, наприклад комунальні або закупівля обладнання, перекладатимуть на місцеві бюджети, то у когось буде більше грошей у лікарні, а у когось менше. Тому тарифи мають передбачати і зарплатний фонд, комунальні витрати, амортизацію обладнання , якийсь відсоток на інвестиції: ремонт, підвищення кваліфікації лікарів тощо. На тарифі лікарня має не тільки покривати витрати, а й мати можливість якось розвиватися", - сказав він.

Коментуючи значне збільшення тарифу на медпослуги в разі включення до нього, зокрема, комунальних платежів та інших витрат і ймовірне скорочення переліку медичних послуг, які покриває бюджет, Квіташвілі зазначив, що "краще на 100% платити за десять послуг, ніж на 30% - за 30".

"Такий підхід до формування тарифів дасть змогу залучити в систему охорони здоров'я гроші, інвестиції, з'являться структури, які зацікавлені вкладати гроші в інфраструктуру галузі. Якщо ми платитимемо 30% вартості медпослуги, інвестиції не з'являться", - сказав він.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА