12:41 02.07.2020

У Полтаві затримали жінку, яка систематично "мінувала" будинок у центрі Києва

1 хв читати
У Полтаві затримали жінку, яка систематично "мінувала" будинок у центрі Києва

Столичні оперативники затримали у Полтаві жінку, яка систематично робила неправдиві повідомлення про закладену вибухівку в одній із будівель у Шевченківському районі Києва.

Як повідомляє у четвер відділ комунікації поліції Києва, правопорушниця посилала неправдиві повідомлення до поліції з таксофону та за допомогою мобільного телефону. На всі виклики виїжджали слідчо-оперативні групи, рятувальники, лікарі та працівники вибухотехнічної служби, які ретельно перевіряли приміщення та прилеглу територію й жодних підозрілих предметів чи речовин не знаходили.

"Ми з’ясували, що до скоєння правопорушення причетна мешканка Києва, 1964 року народження. Вона здійснювала дзвінки через таксофон та за допомогою мобільного телефону, а щоб уникнути відповідальності, змінювала номери мобільних телефонів та адреси таксофонів, із яких робила хибні виклики. Після кожного повідомлення жінка одразу виїжджала за межі міста", - розповів заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського райуправління поліції Антон Кабиченко.

Загалом поліцейські задокументували 18 фактів неправдивих повідомлень про мінування будівлі та розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Затриманій повідомили про підозру, їй загрожує до восьми років позбавлення волі. Суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА