14:11 02.07.2020

Слідчі ДБР повідомили про підозру ще двом правоохоронцям і виявили нові факти тортур у Кагарлицькому відділенні поліції

2 хв читати
Слідчі ДБР повідомили про підозру ще двом правоохоронцям і виявили нові факти тортур у Кагарлицькому відділенні поліції

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві повідомили про підозру оперуповноваженому Кагарлицького відділення Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області в катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.127 Кримінального кодексу України).

Як повідомляється на сайті ДБР у четвер, слідство встановило, що в ніч на 24 травня міліціонер за вказівкою безпосереднього керівника утримував руки потерпілої в той час, як його керівник надів протигаз на жінку та з метою отримання викривальних показів періодично затискав дихальну трубку.

Після початку досудового розслідування до ДБР почали звертатися особи з повідомленнями про факти тортур, які відбувалися в Кагарлицькому відділенні поліції.

За даними слідства, на початку січня 2020 року співробітники цього відділення поліції, раніше підозрювані в тортурах і зґвалтуванні, катували двох осіб з метою отримання визнання у скоєнні крадіжок.

"Правоохоронці били потерпілих, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста. Після доставки потерпілих до Кагарлицького відділу поліції застосовували до них електричний струм та прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня. Крім того, слідство встановило, що підозрюваний начальник одного із секторів Кагарлицького відділення поліції у травні 2020 року з метою отримання зізнавальних показів побив іще одного громадянина. Внаслідок цього потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

За цими фактами слідчі ДБР повідомили про підозру ще одному співробітнику відділення поліції, а також затриманим у травні оперуповноваженому та начальникові одного з секторів, які наразі перебувають у Київському слідчому ізоляторі (ч.2 ст.127 КК).

Отже, загалом слідчі ДБР повідомили про підозру вже чотирьом співробітникам Кагарлицького відділення поліції.

Наразі вирішується питання про обрання стосовно двох нових підозрюваних запобіжних заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління внутрішньої безпеки Київської області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників місцевого відділу поліції. 26 травня Голосіївський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА