20:59 02.07.2020

Всеукраїнська рада церков ініціює зустріч із Разумковим для налагодження взаємодії з релігійною спільнотою

2 хв читати
Всеукраїнська рада церков ініціює зустріч із Разумковим для налагодження взаємодії з релігійною спільнотою

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) ініціює зустріч із головою Верховної Ради Дмитром Разумковим для відновлення діалогу та налагодження постійної взаємодії парламенту з релігійною спільнотою.

Як повідомляє прес-служба ради в четвер, у листі до Разумкова Рада Церков наводить перелік найбільш резонансних законодавчих ініціатив, які потребують належного громадського обговорення.

"Прикро констатувати, що зауваження до проекту закону про ЗМІ, спрямовані Радою Церков до профільного комітету, залишилися без уваги, а делегованих нами представників не було запрошено до участі у відповідній робочій групі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначено, що деякі комітети не хочуть запрошувати на засідання представників громадськості, незважаючи на резонанс і суспільний інтерес щодо окремих законопроектів.

У раді додали, що подібна ситуація мала місце і з іншими законодавчими ініціативами, які Верховна Рада розглядала без урахування зауважень релігійної спільноти.

"Також особливим резонансом відгукуються в суспільстві законопроекти №3316, №3316-2 та №3316-3 про внесення змін до Кримінального кодексу України, в яких задекларований намір протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Однак за цим наміром приховується просування в законодавство України гендерної ідеології, яка несе в собі ризики щодо обмеження конституційного права громадян на свободу думки та вираження поглядів", - йдеться в листі.

Як зазначають релігійні діячі, ігнорування зауважень віруючих громадян України різних конфесій під час законотворчого процесу значно збільшує ризик громадських протестів.

"Відсутність діалогу та взаємодії між Верховною Радою та релігійною спільнотою шкодить передусім якості законів, які розглядають без належного громадського обговорення. Така ситуація підриває засади партнерських відносин між державою та релігійними організаціями, які формувалися протягом останніх 25 років", - йдеться в тексті звернення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА