21:42 02.07.2020

У Харкові затримано організаторів угруповання, яке постачало зброю для криміналітету

2 хв читати
У Харкові затримано організаторів угруповання, яке постачало зброю для криміналітету

У Харкові викрито групу, яка займалася виготовленням короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів для збуту на території регіону, її організатори затримані.

"За даними слідства, до складу угруповання входило троє вихідців з країн Південного Кавказу. Зловмисники закуповували стартові і шумові пістолети і переробляли їх у бойові. Для виготовлення патронів вони використовували картеч від мисливської зброї", - написав на своїй сторінці в Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, основними клієнтами фігурантів були представники кримінальних кіл.

У рамках контролю за вчиненням злочину оперативники спецслужби задокументували факт збуту саморобного пістолета і патронів до нього. За висновком експертів, ці засоби ураження є вогнепальною зброєю і бойовими припасами, придатними для стрільби.

Двоє організаторів групи були затримані у себе вдома в Харкові. У їх будинках і автомобілях правоохоронці знайшли та вилучили 5 одиниць вогнепальної зброї, 2 бойові гранати РГД-5 з запалами і патрони кустарного виробництва.

Зараз вирішується питання про повідомлення всім трьом учасникам угруповання про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Операція з викриття та затримання проводилася СБУ спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА