08:10 03.07.2020

За минулу добу російські найманці на Донбасі 10 разів відкривали вогонь по українських позиціях, поранений військовослужбовець ЗС України, з початку поточної доби зафіксовано 7 обстрілів

2 хв читати
За минулу добу російські найманці на Донбасі 10 разів відкривали вогонь по українських позиціях, поранений військовослужбовець ЗС України, з початку поточної доби зафіксовано 7 обстрілів

За минулу добу російські найманці на Донбасі 10 разів відкривали вогонь по українських позиціях з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, поранення отримав військовослужбовець Збройних сил України, з початку поточної доби зафіксовано 7 обстрілів, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"2. липня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню ... один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно евакуювали в медичний заклад і надали необхідну допомогу лікарів. Стан здоров'я воїна задовільний", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" вранці і під вечір зафіксований вогонь з мінометів калібру 120 і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах ООС неподалік Луганського. Також, противник активізував свої вогневі дії і поблизу Новоолександрівки, застосувавши при цьому станкові протитанкові гранатомети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", недалеко Кам'янки російські найманці використовували 82-х мм міномети, великокаліберні кулемети і гранатомети різних систем, а по околицях Невельського - спочатку стрілецьку зброю, а потім великокаліберні кулемети. Крім того, вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник двічі обстріляв і українські позиції поблизу Водяного.

За даними української розвідки, 2 липня був поранений російський найманець.

"З початку поточної доби збройні формування РФ вже сім разів порушили режим припинення вогню, зокрема з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - зазначили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник застосував артилерійські системи калібру 122-мм, 120-ти мм міномети і ручні протитанкові гранатомети по українських позиціях на підступах до Новотошківського.

Також з мінометів калібру 120-мм противник кілька разів обстріляв українські оборонні укріплення у Хутора Вільного і Південного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник задіяв 120-ти і 82-х мм міномети і гранатомети на підступах до Авдіївки, а автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети неподалік Кам'янки. Ще один факт застосування зброї зафіксовано на Приазов'ї - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах неподалік Водяного.

"За поточну добу, за наявною інформацією, втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА