08:23 03.07.2020

У Венесуелі відмовилися від ідеї видворення посла ЄС у відповідь на санкції

1 хв читати
У Венесуелі відмовилися від ідеї видворення посла ЄС у відповідь на санкції

Влада Венесуели вирішила не висилати посла Євросоюзу в Каракасі Ісабель Бріланте Педросу, повідомляють європейські ЗМІ з посиланням на спільну заяву глав зовнішньополітичних відомств обох сторін.

"Венесуельський уряд вирішив анулювати рішення, прийняте 29 червня 2020 року, згідно з яким посол Євросоюзу в Каракасі Ісабель Бріланте Педроса була оголошена "персоною нон грата", - йдеться в заяві.

Раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро у відповідь на посилення санкцій ЄС проти Каракаса дав послу Євросоюзу 72 години, щоб вона покинула країну.

"Я вирішив дати 72 години послу Європейського союзу в Каракасі, щоб вона покинула нашу країну", - оголосив Мадуро в ході виступу, яке транслювалося в Твіттері.

29 червня Рада ЄС оголосила, що додала до свого списку санкцій по Венесуелі 11 провідних посадових осіб країни "через їх ролі в діях і рішеннях, які підривають демократію і верховенство права".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА