08:54 03.07.2020

Україна у 2020 році планує відкрити посольство в Албанії

1 хв читати
Україна у 2020 році планує відкрити посольство в Албанії

Україна поточного року планує відкрити посольство в Албанії, повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар на зустрічі з новим тимчасовим повіреним у справах Республіки Албанія в Україні Фатіоном Пені.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, Боднар поінформував албанську сторону про реалізацію планів української сторони щодо відкриття посольства України в Албанії вже у 2020 році, "що означатиме початок якісно нового етапу в історії українсько-албанських відносин".

Також повідомляється, що Фатіон Пені вручив дипломатичну ноту албанської сторони про відкриття дипломатичного представництва Албанії в Україні.

Сторони обмінялися думками про хід підготовки до укладення базового договору про дружбу та співпрацю між Україною та Албанією, який має стати основним документом, що визначає рамки двосторонніх відносин.

Крім того, Боднар і Пені позитивно оцінили відновлення авіасполучення між Україною та Албанією з 26 червня 2020 року, а також призначення авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" здійснювати регулярні авіарейси між столицями двох держав.

Під час зустрічі сторони також обговорили активізацію двостороннього політичного діалогу на високому рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА