11:16 03.07.2020

Степанов: В 11 регіонах країни посилено карантинні заходи

2 хв читати
Степанов: В 11 регіонах країни посилено карантинні заходи

Епідеміологічна ситуація в 11 регіонах країни не відповідає встановленим критеріям, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві у п'ятницю.

Він також наголосив, що в Україні не вводитимуться суворі карантинні обмеження у зв'язку з досягненням показника 60 активних хворих на 100 тис. населення.

"Що стосується показника 60 активних хворих на 100 тис. населення, а сьогодні ми вже перебуваємо на рівні 59,7 на 100 тис., ми використовували цей показник виключно для визначення щодо проведення ЗНО і рахували його станом на 22 червня. Тобто, якщо тоді цей показник перевищив би 60, ми ухвалювали б рішення про перенесення ЗНО", - пояснив міністр охорони здоров'я.

Степанов додав, що станом на сьогодні Україна перебуває в умовах адаптивного карантину, коли залежно від епідситуації у тому чи іншому регіоні вживаються обмежувальні заходи.

"Постановою уряду чітко визначено чотири критерії, за якими можуть посилюватися обмеження. На сьогодні найбільш напружена ситуація спостерігається у західних регіонах, зокрема у Волинській, Закарпатській, Львівській та Рівненській областях", - зазначив міністр.

За словами Степанова, 11 регіонів у країні перевищують встановлені критерії і щодо них обласні санлікарі подали подання про посилення карантинних заходів.

Крім цього, міністр також наголосив, що Україна має намір однією з перших закупити вакцину від COVID-19, зокрема фармкомпанії AstraZeneca.

"Деякі країни заявили про різні стадії клінічних досліджень вакцини від коронавірусу, зокрема компанія AstraZeneca заявила, що перебуває на останніх стадіях випробувань. Деякі країни почали робити попередні замовлення, Україна теж приєднується до цих процесів. Щойно у світі з'явиться вакцина, ми хочемо, щоб вона у нас з'явилася однією з перших", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА