12:06 03.07.2020

У ДБР заявляють, що повернули Повітряним силам ЗСУ всі вилучені прилади для ППО і відкрили кримінальне провадження щодо перевищення влади працівниками бюро і СБУ

2 хв читати
У ДБР заявляють, що повернули Повітряним силам ЗСУ всі вилучені прилади для ППО і відкрили кримінальне провадження щодо перевищення влади працівниками бюро і СБУ

У Державному бюро розслідувань заявляють, що в четвер, 2 липня, о 22:50 усі вилучені із зенітних ракетних військових частин Повітряних сил Збройних сил України прилади НВЧ (клістрони) було повернено військовим.

"За фактом вилучення військових приладів із військових частин Повітряних сил Збройних сил України в Державному бюро розслідувань розпочато службове розслідування. На час якого посадові особи, причетні до вилучення техніки, відсторонені від займаних посад. За результатами службового розслідування буде вирішено питання щодо їх подальшого звільнення", - йдеться в заяві ДБР, оприлюдненій у п'ятницю.

У бюро поінформували, що наразі матеріали кримінального провадження витребувані з територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, і передані для подальшого розслідування до Головного слідчого управління ДБР.

"Також, за матеріалами Управління внутрішнього контролю, Головне слідче управління ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДБР і СБУ під час вилучення військового майна (ч. 3 ст. 365 КК)", - додали в Держбюро розслідувань.

Як повідомлялося, раніше 2 липня в Командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що слідчі ДБР під час обшуків вилучили із зенітних ракетних бригад Повітряних сил ЗС України, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях, НВЧ прилади (клістрони), що є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

"Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання "Кавказ-2020", де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі такі речі...", - наголосили в Командуванні.

У Повітряних силах пояснюють, що надвисокочастотні прилади є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль, а створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дає змогу швидко відновити їх боєздатність.

"Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір і важливі стратегічні об'єкти держави. Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи. Водночас закликаємо всі правові інстанції приймати виважені рішення, які не суперечили б національним інтересам держави", - наголошують у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА