12:25 03.07.2020

У ЗСУ роблять майже 300 ПЛР і 300 ІФА досліджень на COVID-19 на день - Міноборони

2 хв читати
У ЗСУ роблять майже 300 ПЛР і 300 ІФА досліджень на COVID-19 на день - Міноборони

У Збройних силах України за добу проводиться в середньому майже 300 ПЛР і 300 ІФА досліджень, а також майже 150 експрес-тестів на визначення наявності гострої респіраторної хвороби COVID-19, повідомив головний державний санітарний лікар Міністерства оборони України, підполковник медичної служби Сергій Моргун.

"За добу у Збройних силах України проводиться в середньому майже 300 ПЛР і 300 ІФА досліджень, а також майже 150 експрес-тестів на визначення гострої респіраторної хвороби COVID-19", - сказав він на онлайн-брифінгу у п'ятницю.

Моргун наголосив, що наразі Командування медичних сил ЗС України спрямовує зусилля з нарощування можливостей у діагностиці методом ПЛР та ІФА. Уже цього року заплановано дооснащення двох лабораторій обладнанням для проведення ПЛР діагностики.

"Медична служба ЗС України також відновлює резерв засобів індивідуального захисту. Станом на сьогодні на медичних складах перебуває майже 2,5 млн масок медичних, 100 тис. одиниць респіраторів класу FFP-3, 55 тис. одиниць FFP-2 і 20 тис. щитків захисних. Частина зазначеного медичного майна надходить у район ООС для потреб військових госпіталів", - зазначив головний держсанлікар Міноборони.

Він зазначив, що в разі виявлення військовослужбовців і працівників ЗСУ, які підпадають під визначення підозрілого випадку захворювання на COVID-19, вони направляються на тестування на визначення COVID-19 методом ПЛР до ВМКЦ регіонів (Львів, Одеса, Київ), мобільних медичних лабораторій (Львів, Київ і Харків) і лабораторних центрів Міністерства охорони здоров'я.

У районі проведення ООС постійно працює пересувна санітарно-епідеміологічна група на базі мобільної медичної лабораторії, яка здійснює відбір зразків і в найкоротші терміни надає результати тестування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА