12:37 03.07.2020

Суд продовжує розгляд апеляції на домашній арешт активіста Стерненка

2 хв читати
Суд продовжує розгляд апеляції на домашній арешт активіста Стерненка

Київський апеляційний суд у п'ятницю продовжує розгляд скарг адвокатів активіста Сергія Стерненка на обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку засідання суд попросив захист Стерненка визначитися з кількістю поручителів, яких є доволі багато.

Заяви та пояснення тих, хто готовий узяти на поруки Стерненка, суд почав заслуховувати під час минулого засідання.

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд обрав активісту Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування у його справі і надала доступ до матеріалів стороні захисту.

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі про мій самозахист завершено!.. Рівно два тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть якщо ми не встигли оскаржити ні захід, ні саму підозру) "слідство" завершують і передаватимуть справу до суду. Найімовірніше, до одеського суду", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

26 червня Київський апеляційний суд почав розглядати скарги активіста Стерненка та його захисту на обрання Шевченківським райсудом столиці запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА