13:30 03.07.2020

Білорусь вживе всіх заходів із санітарно-епідеміологічної безпеки під час проведення українсько-білоруського Третього форуму регіонів - посол Сокол

3 хв читати
Білорусь вживе всіх заходів із санітарно-епідеміологічної безпеки під час проведення українсько-білоруського Третього форуму регіонів - посол Сокол

Білорусь сподівається, що Третій форум регіонів України та Білорусі у Гродно 8-9 жовтня відбудеться наживо і вживе всіх заходів із санітарно-епідеміологічної безпеки, логістики та охорони правопорядку для його проведення, повідомив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

"Прагнутимемо, щоб Форум відбувся наживо... Ми налаштовані провести його у тих самих форматах, у яких проводилися попередні Форуми. Тобто чекаємо на українські делегації на території Білорусі. Ми вживемо всіх заходів із санітарно-епідеміологічної безпеки, з логістики, з охорони правопорядку. Я гадаю, що ми зуміємо це зробити гідно", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Посол зазначив, що Білорусь поінформувала українську сторону попередньо про програму, заходи, які відбуватимуться в рамках форуму, і передала їх у письмовому вигляді на розгляд українських міністерств. Також він зазначив, що Білорусь хотіла б, щоб Україна швидше сформувала свій оргкомітет із підготовки до заходу.

"Із білоруської сторони створено оргкомітет із підготовки до Форуму, який очолює заступник прем'єр-міністра Юрій Вікторович Назаров. В України поки що оргкомітет не створено, але всю підготовчу роботу на себе взяв міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, ми з ним зустрічалися 24 квітня. Білорусь хотіла б, щоб швидше було сформовано український оргкомітет", - наголосив він.

Крім того, дипломат зазначив, що посольство Білорусі в Україні в робочому порядку повідомило усім регіонам України і торгово-промисловим палатам, зокрема регіональним, про те, коли відбудеться Третій форум регіонів, що триває підготовка, зорієнтували за програмою.

"І вже отримуємо відгуки з ваших регіонів про те, що багато обласних державних адміністрацій, торгово-промислових палат, представників бізнесу готові взяти участь. З урахуванням результатів попередніх двох Форумів всі висловили дуже велику цікавість до участі. Гадаю, що найближчим часом ми направимо запрошення від уряду Республіки Білорусь головам обласних адміністрацій приїхати і взяти участь у цьому заході", - додав дипломат.

Посол також наголосив, що формується солідний пакет угод, які планується укласти на Форумі.

"Уже погоджено проект угоди між Хмельницькою та Могильовською областями. В опрацюванні укладення угоди між Брестською та Одеською областями. Гродненська область запропонувала підписати договори з Львівською та Херсонською областями, Чернігівська - актуалізувати угоди про співпрацю з Мінською та Могильовською областями. Як бачите, формується солідний пакет угод", - додав Сокол.

Він також нагадав, що 8-9 жовтня у Білорусі чекають із офіційним візитом на президента України Володимира Зеленського.

"Цього року ми чекаємо на Володимира Олександровича Зеленського з офіційним візитом у зазначені терміни. Передбачається, що, очевидно, 8 жовтня зустріч буде у Мінську, де будуть всі елементи програми офіційного візиту, а 9 жовтня глави держав у Гродно візьмуть участь у пленарному засіданні форуму. Це серйозний захід, до цього всі готуються", - сказав він.


Повний текст інтерв'ю із Соколом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА