13:55 03.07.2020

Апеляційний суд залишив активіста Стерненка під домашнім арештом

2 хв читати
Апеляційний суд залишив активіста Стерненка під домашнім арештом

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Шевченківського районного суду Києва про обрання активісту Стерненку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, розглянувши апеляції захисту Стерненка.

"Рішення слідчого судді Шевченківського районного суду про застосування цілодобового домашнього арешту для Стерненка... залишити без змін, апеляційні скарги адвокатів підозрюваних залишити без задоволення", - йдеться в ухвалі суду.

Суд оголосив тільки резолютивну частину рішення.

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка було викликано на допит до СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не тільки самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно поранив.

15 червня Шевченківський районний суд обрав активісту Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування у його справі й надала доступ до матеріалів стороні захисту.

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі про мій самозахист завершено!.. Рівно два тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть якщо ми не встигли оскаржити ні захід, ні саму підозру) "слідство" завершують і передаватимуть справу до суду. Найімовірніше, до одеського суду", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

26 червня Київський апеляційний суд почав розглядати скарги активіста Стерненка та його захисту на обрання Шевченківським райсудом столиці запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА