14:09 03.07.2020

Заступник глави МЗС Божок назвав "брехнею і маніпуляцією" заяви Венедіктової про нанесення ним матеріальних збитків і розголошення держтаємниці

2 хв читати
Заступник глави МЗС Божок назвав "брехнею і маніпуляцією" заяви Венедіктової про нанесення ним матеріальних збитків і розголошення держтаємниці

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок, якого тимчасово відсторонено від посади за власним бажанням, назвав брехнею і маніпуляцією заяви генерального прокурора України Ірини Венедіктової про нанесення ним матеріальних збитків і розголошення державної таємниці через виконання указу п'ятого президента України Петра Порошенка щодо призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки.

"Заяви Венедіктової про нанесення мною через виконання указу Порошенка про призначення Семочка матеріального збитку й розголошення державної таємниці є брехнею і маніпуляцією. Так вона прикриває свої ганебні дії та невідповідність займаній посаді", - написав Божок в Twitter в п'ятницю.

Як повідомлялося, Божок є фігурантом справи, за якою Державне бюро розслідувань вручило підозру народну депутату, п’ятому президенту України Петру Порошенку. В Офісі генпрокурора повідомили, що, за даними слідства, народного депутата підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України (на той момент ним був Єгор Божок) – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

19 червня Божок попросив відсторонити його від виконання повноважень за посадою у зв'язку з тим, що Офіс генпрокурора вирішив продовжити слідство у внесеному до ЄРДР провадженні за підозрою його в кримінальному правопорушенні.

"У зв'язку з тим, що Генеральною прокуратурою України вирішено продовжити слідство у внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань провадженні за підозрою мене в кримінальному правопорушенні, з метою забезпечення прозорого розслідування ситуації, яка склалася, прошу відсторонити мене від виконання повноважень за посадою заступника міністра закордонних справ України", - йдеться в заяві Божка на ім'я глави МЗС України Дмитро Кулеби, яку він оприлюднив у Twitter.

Божок також зазначив, що попросив про відсторонення сам, "щоб вивести рідний МЗС із-під генпрокурорської "уваги".

23 червня Кабінет Міністрів України усунув Божка від виконання обов'язків заступника міністра закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА