15:53 03.07.2020

Київ вважає причинами виходу США з Договору з відкритого неба дії РФ щодо зламу загальноєвропейських режимів для контролю над озброєннями

2 хв читати
Київ вважає причинами виходу США з Договору з відкритого неба дії РФ щодо зламу загальноєвропейських режимів для контролю над озброєннями

Справжніми причинами виходу США з Договору з відкритого неба були спровоковані Росією свідомі багаторічні дії, спрямовані на злам загальноєвропейських режимів у сфері контролю над озброєннями та військової стриманості, а також на приховування військових приготувань, процесів масштабного розгортання нових систем ударних озброєнь поблизу українсько-російського державного кордону й на тимчасово окупованих територіях, заявило Міністерство закордонних справ України.

"Українська сторона вважає, що справжніми причинами виходу США з цього Договору були спровоковані Росією свідомі багаторічні дії, спрямовані на злам загальноєвропейських режимів у сфері контролю над озброєннями та військової стриманості, а також на приховування військових приготувань, процесів масштабного розгортання нових систем ударних озброєнь поблизу українсько-російського державного кордону, на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, Луганської та Донецької областей", - ідеться в коментарі МЗС України щодо позачергової конференції держав-учасниць Договору з відкритого неба у п'ятниця.

Водночас у міністерстві наголосили, що Україна спільно з державами-партнерами з числа членів НАТО та ЄС продовжить участь у Договорі з відкритого неба та його імплементацію. "Як і раніше, Україна наполягає на добросовісному виконанні передбачених цим Договором зобов’язань усіма без винятку державами-учасницями", - наголосили у відомстві.

Зазначається, що збереження Договору з відкритого неба та продовження участі в ньому відповідає інтересам військової безпеки України, а також пріоритетам євроатлантичної інтеграції.

"Повітряний моніторинг за військовою діяльністю, а також обмін інформацією з державами-партнерами є важливим джерелом інформації, необхідної для оцінки воєнної та воєнно-політичної обстановки в умовах протидії збройній агресії Росії", - пояснило МЗС.

Також проведення спільних спостережних місій за участю українських та іноземних інспекторів, як і використання українського літака Ан-32 в інтересах спостережних місій членів НАТО, є одним із важливих напрямів практичної взаємодії та елементом досягнення оперативної сумісності між збройними силами держав-членів альянсу та України, пояснюється в коментарі.

Україна закликала всі держави-учасниці забезпечити дотримання і подальшу імплементацію Договору, а також до активної протидії спробам Москви маніпулювати його положеннями з метою легалізації наслідків збройної агресії Росії проти України, тимчасової окупації та незаконної анексії частини суверенної території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА