18:50 03.07.2020

Президент поставив завдання правоохоронцям надати оцінку діям працівників ДБР, які допустили вилучення приладів для ППО у Повітряних ЗСУ

2 хв читати
Президент поставив завдання правоохоронцям надати оцінку діям працівників ДБР, які допустили вилучення приладів для ППО у Повітряних ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання правоохоронним органам надати оцінку діям співробітників Державного бюро розслідувань, які допустили вилучення військових приладів із військових частин Повітряних сил Збройних сил України, що поставило під загрозу бойову готовність частин протиповітряної оборони (ППО) України.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави держави, Зеленський висловив глибоке занепокоєння діями ДБР із втручання в діяльність Повітряних сил, які безпосередньо впливають на виконання завдань з охорони повітряного простору держави.

"Керівникам СБУ та ДБР – негайно надати відповідну правову оцінку діям своїх співробітників і вжити вичерпних заходів для мінімізації можливих наслідків. Ситуацію з цього питання беру під особистий контроль", - заявив президент Зеленський.

Як повідомлялося, раніше 2 липня в Командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що слідчі ДБР під час обшуків вилучили із зенітних ракетних бригад Повітряних сил ЗС України, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях, НВЧ прилади (клістрони), що є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

"Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання "Кавказ-2020", де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі такі речі...", - наголосили в Командуванні.

3 липня в Державному бюро розслідувань заявили, що в четвер, 2 липня, о 22:50 всі вилучені із зенітних ракетних військових частин Повітряних сил Збройних сил України прилади НВЧ (клістрони) було повернуто військовим.

"За фактом вилучення військових приладів із військових частин Повітряних сил Збройних сил України в Державному бюро розслідувань розпочато службове розслідування. На час якого посадові особи, причетні до вилучення техніки, відсторонені від займаних посад. За результатами службового розслідування буде вирішено питання щодо їх подальшого звільнення", - йдеться в заяві ДБР, оприлюдненій у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА