20:19 03.07.2020

Українська судова влада давно відірвалася від реального життя і перетворилася в елітну службу, яка обслуговує грошові потоки

2 хв читати
Українська судова влада давно відірвалася від реального життя і перетворилася в елітну службу, яка обслуговує грошові потоки

Українська судова влада повністю відірвана від реального життя громадян, заявив глава виконкому Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі, коментуючи заяву Ради суддів України про надрадикалізм його висловлювань.

"Свого часу, в кінці 90-х років, ще будучи членом Ради правосуддя і головою юридичного комітету парламенту, я домігся звільнення 90% усіх суддів і про це анітрохи не шкодую, оскільки грузинські суди очистилися від корупції. До України я вважав, що наша судова реформа в Грузії не була доведена до кінця, хоча до судів в Грузії було триразово більше довіри, ніж в Україні. Природно, грузинські суди не були найвищого європейського стандарту, але там не було корупції, і корупція в судах не була глобальною проблемою для громадян країни", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Українські ж суди, на думку Саакашвілі, відірвані від "реального життя, економіки, безпеки та благополуччя звичайних українців".

"Судова влада перетворилася в елітну службу, яка обслуговує грошові потоки різних фінансових кланів. Вона вже дуже далека від проблем простих українців і громадських інтересів", - заявив він.

Тому метою Нацради реформ стане максимальне спрощення системи, видалення з неї корупції або створення інструментів з її контролю, підкреслив Саакашвілі.

"І звичайно звернути увагу на те, як живуть самі судді, на те, звідки у них шикарні вілли і яхти. І жодна процедурна демократія і іноземні європейські правила не повинні їм допомагати в забезпеченні гарантій безпеки від українського народу", - додав він.

Як повідомлялося, Рада суддів України в п'ятницю оприлюднила заяву, в якій висловила обурення заявами Саакашвілі про нову концепцію судової реформи.

"Роблячи такі заяви, пан Саакашвілі повинен знати, що зараз у судовій системі, саме через подібні заяви і неврегульовані процедури з призначення суддів, утворився катастрофічний кадровий голод", - заявили в Раді.

Раніше, 30 червня, Саакашвілі повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні Національної ради реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи. Він підкреслив, що влада має намір ввести концепцію, повністю відмінну від нинішнього стану судової реформи.

"Це будуть не напівзаходи, не напівзакони, не якісь внутрішні перестановки з одного місця на інше. Це буде фундаментальний переділ усього, що відбувається у нас в судовій системі", - сказав Саакашвілі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА