07:21 04.07.2020

Російські найманці 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений український військовий, загинув мирний житель

2 хв читати
Російські найманці 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений український військовий, загинув мирний житель

У результаті порушення російськими найманцями режиму припинення вогню на Донбасі за минулу добу поранений український військовослужбовець і загинув мирний житель, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

"3 липня озброєні формування Російської Федерації 20 разів порушили режим припинення вогню ... За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його евакуювали в медичний заклад і надали необхідну допомогу лікарів", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у суботу зранку.

Зазначається, що найманці застосували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм, міномети 120-го і 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також противник обстріляв прифронтові населені пункти, де продовжують проживати цивільні особи.

"На жаль, у результаті підступних дій загарбників є жертва серед мирного населення", - наголосили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Новотошківського ворог застосував артилерійські системи 122-го калібру, які давно має бути відведено від лінії бойового зіткнення, випустивши по українським захисникам 40 снарядів. На підступах до населених пунктів Південне, Залізне, Шуми, Оріхове і Хутір Вільний найманці відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру. Також зафіксовано обстріли з гранатометів різних систем і стрілецького озброєння поблизу Попасної, Хутору Вільний, Оріхового і Катеринівки.

Крім того, російські найманці на світанку відкрили вогонь і по населеному пункту Зайцеве. В результаті обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула місцева мешканка.

Також зафіксовані обстріли поблизу Авдіївки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", де противник використовував 120-ти і 82-х мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Під час обстрілу міста одна з мін зруйнувала дачний будинок, а від пожежі, що виникла, загорілася ще й сусідська будівля.

Також факти ворожої збройної активності зафіксовано неподалік населених пунктів Водяне, Кам'янка, Старогнатівка і Піски, де найманці вели вогонь на оборонних рубежах українських захисників з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

"З початку поточної доби збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - підкреслили в зведенні.

Також у штабі додали, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" у населеного пункту Катеринівка агресор застосував по позиціях українських захисників гранатомети різних систем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА